Wat is Online Logopedie?

Online logopedie is logopedie via het internet. Het werkt net zo als traditionele logopedie. Alleen bij online logopedie zien de cliënt en de logopedist elkaar via het beeldscherm van de computer of tablet. In het kader van de huidige situatie omtrent het Corona virus (COVID-19) gaan wij online logopedie inzetten.

Hoe werkt online logopedie?

Zolang we nog met het Corona virus te maken hebben, kunnen we de behandeling indien nodig tijdelijk online voortzetten via de computer, telefoon of tablet. Dit geldt ook voor nieuwe aanmeldingen!

Verder is er alleen een werkende internetverbinding nodig. Wij werken met een systeem waarbij u als cliënt niets hoeft te downloaden of in te stellen. U krijgt via de mail / telefoon een link toegestuurd, waarop u kunt klikken en dan komt u vanzelf in de digitale wachtkamer, waarna u door uw behandelend logopedist op de afgesproken tijd in de digitale behandelkamer wordt toegelaten.

Mocht u of uw kind graag de behandeling (tijdelijk) online willen voortzetten, dan ontvangt u hierover een bericht met instructies van ons.
Online logopedie kan zowel voor kinderen als volwassenen worden ingezet.
Voor de kinderen die vallen onder preverbale logopedie aan huis maken wij met ouders de afweging of we aan huis kunnen komen of dat telelogopedie wordt ingezet.

Vergoeding Online Logopedie

Online logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraars.

De kosten voor online logopedie vallen voor volwassenen echter wél binnen het eigen risico. Voor behandelingen van verzekerden onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De kosten voor online logopedie voor kinderen / jongeren zal dus niet met het eigen risico verrekend worden.

Meer weten over online logopedie? Neem dan gerust contact met ons op.