Lockdown t/m 19 januari

Lockdown t/m 19 januari

Beste cliënt / ouders / verzorgers,

 

Inmiddels is er bekend geworden dat er in Nederland weer een strenge lockdown van kracht gaat, die zeker t/m 19 januari actief blijft.

 

Omdat logopedie onder paramedische zorg valt geldt er voor ons een uitzondering en mogen wij gelukkig fysiek blijven behandelen!
Voor meer informatie, klik hier.

 

Wilt u toch liever (tijdelijk) de behandeling online voortzetten, dan kan dit met ‘Online Logopedie’. Geeft u dit dan aan bij uw behandelend logopedist. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, neem dan vooral contact met ons op.

 

Team Logopedie4you
Protocol logopedie na de vakantie

Protocol logopedie na de vakantie

Kom je terug uit een land met oranje reisadvies vanwege Corona? Meld dit dan bij je behandelend logopedist.
Logopedie zal dan 2 weken online plaatsvinden. Daarna ben je weer van harte welkom in de praktijk.
Vanzelfsprekend gaan wij er vanuit dat iedereen nog steeds eigen verantwoordelijkheid neemt als het gaat om afmelden bij klachten.
Bedankt voor jullie medewerking en hopelijk gauw weer tot ziens in de praktijk!
Veilig naar de logopedist. Dat doe je zo.

Veilig naar de logopedist. Dat doe je zo.

Zoals u misschien al heeft gehoord of gelezen kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van cliënten in de praktijk.  Wel onder omstandigheden die anders zijn dan u gewend bent. Zo zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen genomen voor een veilig bezoek aan onze praktijk. Ook zal Online Logopedie nog steeds kunnen worden ingezet.
Naar aanleiding van een persoonlijk gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als u, of iemand in uw gezin, symptomen heeft van Corona dan zullen we de behandeling bijvoorbeeld Online voortzetten.
Vanaf maandag 18 mei willen we de behandelingen in de praktijk graag zoveel mogelijk weer opstarten.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

  • Geen handen schudden
  • Was je handen voor en na de afspraak
  • Kom alleen (als dat mogelijk is)
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Als het nodig is, maakt de logopedist gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het Corona virus te voorkomen: jouw logopedist vertelt je welke logopedische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Cliënten die voor behandeling naar onze praktijk komen, verzoeken we vooraf ons Corona Protocol Logopediepraktijk Logopedie4you te lezen. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u zich hierop voorbereiden.

Bent u geen cliënt bij ons, maar op dit moment wel op zoek naar een logopediste? Neem dan hier contact met ons op. Dan bespreken we hoe en wanneer we met logopedie kunnen starten.

Voorzorgsmaatregelen Corona virus

Voorzorgsmaatregelen Corona virus

Vanwege de recente ontwikkelingen in Nederland rond de verspreiding van het coronavirus zijn er op 15 maart 2020 nieuwe maatregelen aangekondigd. Wij volgen de adviezen van de regering/RIVM/GGD, die betrekking hebben op onze logopedische dienstverlening:

Vanaf dinsdag 17 maart t/m 6 april) kunnen wij voor diegenen die dat willen de behandeling tijdelijk online voortzetten via de computer, telefoon of tablet. Lees meer
Er worden dan vanaf 17 maart t/m 6 april geen fysieke behandelingen meer aangeboden. Op deze manier hopen wij dat verdere verspreiding van het virus een halt wordt toegeroepen.

Online logopedie in de vorm die wij aanbieden, wordt vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeraars.

De nieuwe maatregelen gelden voor heel Nederland en in ieder geval tot en met 6 april. Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Heeft u verder nog vragen en/of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op!

 

OMFT-symposium 2019: Dr. German Ramirez-Yañez

OMFT-symposium 2019: Dr. German Ramirez-Yañez

 
Graag houden we ons kennisniveau op peil en breiden we deze uit waar dat kan. Nadat Renske Dr. Ramirez vorig jaar bij het MRC Summit al had horen spreken, wilden we hem zeker niet missen bij het OMFT-symposium! Pytsje en Renske waren hierbij aanwezig.

In vier lezingen maakte dr. Ramirez voortdurend verbindingen tussen de vakgebieden van de aanwezigen: tandartsen, mondhygiënisten, osteopaten en (in OMFT gespecialiseerde) logopedisten. Het tijdig signaleren van afwijkende mondgewoonten en het stellen van de juiste diagnose, ziet hij als vanzelfsprekende en voorwaardelijke eerste stap voor een effectieve aanpak. Aan de hand van de theorie en een aantal casussen ging hij daarom de diepte in rondom fysiologie en de werking van de spieren. Daarbij puttend uit zijn meer dan 30 jaren ervaring met het onderzoeken, bestuderen en behandelen van malocclusies en orale disfuncties op jonge leeftijd. Zijn credo: eerst goed weten hoe het werkt, zodat daarna de juiste oefeningen gedaan kunnen worden om functies in de mond te herstellen. “Weet aan welke spier je moet werken, anders ben je therapie aan het geven waarmee je op goed geluk aan het schieten bent; misschien wel met een averechts effect”.

Lees hier meer over deze inspirerende dag. 

 

Zomervakantie geopend!

Zomervakantie geopend!

 

Inmiddels is de zomervakantie in Noord-Nederland ook gestart. Onze praktijk is gewoon geopend! Heb je een logopedische vraag waarmee we je kunnen helpen? Tot na de vakantie wachten is niet nodig. Meld je aan en we plannen zo spoedig mogelijk een afspraak in. Voor nu wensen we iedereen een hele fijne vakantie toe!

OMFT-3 Verdiepingscursus

OMFT-3 Verdiepingscursus

Op 21 en 22 juni 2019 heeft Pytsje van der Meer de Verdiepingscursus B (OMFT-3) gevolgd. Renske Geertsma deed de cursus voor een tweede maal om eventuele nieuwe informatie en kennis op te kunnen doen.
Deze cursus geeft extra verdieping aan logopedisten die intensief met OMFT bezig zijn en zowel de basiscursus (OMFT-1) als de eerste verdiepingscursus (OMFT-2) hebben doorlopen. Na twee intensieve cursusdagen gingen we met veel (nieuwe) informatie naar huis. Zoals informatie over houding, uitgroei van het oro-faciaal gebied, CMD-problematiek en de beperkingen die een te kort tongbandje of lipbandje met zich mee kan brengen.

Nieuwe logopedist gezocht

Nieuwe logopedist gezocht

Op dit moment hebben wij geen vacature waarop gereageerd kan worden. Het is echter wel mogelijk om een open sollicitatiebrief met CV naar de praktijk te sturen. Wanneer er een vacature is, kunnen we contact opnemen.
Ook is het mogelijk dat je wordt ingeschreven voor invalwerkzaamheden.

Read More »

Europese dag van de logopedie

Europese dag van de logopedie

Sinds 2004 is het in heel Europa op 6 maart de dag van de logopedie. Dit is opgezet om bewustzijn over het logopedievak te vergroten. Het thema van dit jaar is ‘stoornissen in het autistisch spectrum’. Lees hier meer over hoe de logopedist helpt bij autisme spectrum stoornis.
Read More »

Inhoudelijke bijeenkomst van OMFT-specialisten

Inhoudelijke bijeenkomst van OMFT-specialisten

Met een aantal collega’s uit het Kwaliteitsregister OMFT kwamen we op 11 januari jl. bijeen voor een inhoudelijke middag en avond onder leiding van Berry Verlinden en Liset Maas-Houtekamer. Deze selecte groep gespecialiseerde OMFT-logopedisten voelde de behoefte om op inhoudelijk niveau nader af te stemmen.
Read More »