MRC EU Summit interessant voor OMFT-logopedisten

MRC EU Summit interessant voor OMFT-logopedisten

Vierdaagse conferentie in Waalwijk die bestemd was voor iedereen die myobraces inzet of hierover adviseert. Een leerzame en inspirerende conferentie. De Europese MRC-Summit was een uitstekende gelegenheid om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in slaaptechnologie en myofunctionele orthodontische technieken.

De zalen waren dan ook voornamelijk gevuld met tandartsen en orthodontisten, aangevuld met een aantal gespecialiseerde OMFT-logopedisten. Ook Berry Verlinden en Liset Maas-Houtekamer van OMFT.info waren aanwezig.

Er werden onder meer lezingen gegeven door MRC-oprichter dr. Chris Farrell, onderzoeker en orthodontist dr. German Ramirez-Yañez, tandarts dr. John Flutter, dr. Lucca Levrini (directeur van het Italiaanse onderzoekscentrum ‘Oro Cranio Facciale’) en Patrick McKeown (die is opgeleid tot ademhalingsdeskundige door de vooraanstaande dr. Konstantin Buteyko). Ook werden er workshops verzorgd over het diagnosticeren en behandelen van luchtwegstoornissen, TMJ-stoornissen en malocclusie, evenals geavanceerde orthodontische en expansietechnieken. Verder was er aandacht voor de recentste ontwikkelingen rondom MRC, zoals de nieuwe Myofunctional-screening en de Patiënt Consulatie App.

Volgend jaar organiseert MRC Europe in Waalwijk weer een Summit: op 6, 7, 8 en 9 november 2019. Wij zullen er weer bij zijn!

Foto boven: Dr. Chris Farrell met Renske Geertsma (rechts naast Dr. Chris Farrel) van Logopedie4you, Liset Maas-Houtekamer (links) van OMFT.info en Marga de Vries (geheel rechts) van Logopediepraktijk Hallum & St. Annaparochie.

Foto 2: Renske Geertsma (geheel rechts) van Logopedie4you, Liset Maas-Houtekamer en Berry Verlinden van OMFT.info, samen met enkele deelnemende OMFT-logopedisten.

 

Leave a Reply